Samen sterk: Happy Ei en Vendolution maken de verkoop van eieren eenvoudiger dan ooit

Bij Happy Ei draait alles om eieren van topkwaliteit en een stevige dosis ondernemerschap. Het bedrijf heeft een rijke historie, opgericht door de grootvader van de huidige eigenaren. Sindsdien is het familiebedrijf van generatie op generatie doorgegeven, met momenteel Henk en zijn broer als eigenaren. Happy Ei heeft drie verschillende locaties waar kippen vrij kunnen rondlopen en produceert hoofdzakelijk witte scharreleieren, goed voor zo’n 90% van hun productie, naast een assortiment bruine eieren. Een deel van deze eieren wordt via automaten op strategische locaties verkocht, terwijl de rest wordt geleverd aan groothandels. Happy Ei is een traditioneel familiebedrijf met een moderne twist.

MVO in het DNA van Happy Ei

Happy Ei is een bedrijf dat al sinds 2001 met trots mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst heeft. Dit agrarische familiebedrijf heeft een sterke focus op maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Henk, mede-eigenaar van Happy Ei, vertelt: “In 2016 hebben wij een MVO-prijs gewonnen voor provincie Limburg.” Happy Ei heeft hun MVO-toewijding op indrukwekkende wijze bewezen door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in te zetten, groene energie te produceren met meer dan 6000 zonnepanelen en lokale jeugdinitiatieven te ondersteunen.

Efficiënte keuze voor Vendolution's eierautomaat

Na jarenlang te hebben gewerkt met andere eierautomaten, was het tijd voor vernieuwing. De automaten kampte regelmatig met capaciteitsproblemen en storingen, dus Happy Ei was op zoek naar een andere geschikte eierautomaat. Gelukkig kwamen ze snel in contact met Vendolution via het internet, wat leidde tot een verkenning van de mogelijkheden van Vendolution’s automaten. Dit bracht hen uiteindelijk tot de weloverwogen beslissing om een automaat van Vendolution te installeren.

De keuze voor Vendolution werd voornamelijk ingegeven door de capaciteit en het gebruiksgemak van de automaat. Henk, mede-eigenaar van Happy Ei, merkte op: “Het gesprek dat we hadden met Wim voelde gelijk goed aan. Het is een partij die meteen goed bij ons paste.” De keuze van Happy Ei viel op de Jofemar Vision ES plus food verkoop automaat met koeling en lift, inclusief de Jofemar Taos Basic en Valina betaalterminal. Deze eierautomaat bleek ideaal voor het koelen en voorzichtig uitgeven van eieren. Daarnaast bespaart de Vision ES Plus veel tijd om te vullen en heeft de automaat een mooie, strakke uitstraling. En dit alles heeft maar 1m2 aan ruimte nodig!

Soepel gebruik en betrouwbare ondersteuning

De overstap naar de vending machine van Vendolution heeft zowel Happy Ei als hun klanten positief verrast. Henk legt uit: “Het bevalt super goed. De klanten hebben er even aan moeten wennen natuurlijk, er kwamen wel wat vragen en telefoontjes, maar dat kun je dan gewoon samen met de klant oplossen. Nu loopt het als een trein.” Het proces van aankoop tot installatie verliep soepel, mede dankzij de hulp en begeleiding van Vendolution. Henk merkt op: “Wim en Hanno zijn 1 keer bij ons geweest voor een eerste gesprek. Toen hebben ze ons uitgenodigd om een keer bij hen op de zaak te komen. We waren toen enorm gecharmeerd van de verkoopautomaten en hebben er ook gelijk eentje besteld.” Wanneer er zich storingen voordoen, wordt er snel actie ondernomen om deze op te lossen, wat bijdraagt aan de positieve ervaring van Happy Ei.

Toekomstplannen en tevreden klanten

De toekomst ziet er rooskleurig uit voor Happy Ei, met plannen om het Vendolution-concept op de andere locaties te implementeren. Anja, begeleidster van de medewerkers bij Happy Ei, merkte op: “Klanten zijn enthousiast, vooral kinderen vinden het gebruik van de verkoopautomaten leuk. Het gebruikersgemak is fantastisch.” Op locaties met de oude eierautomaat zijn er nog steeds vragen van klanten, maar sinds Vendolution hun vending machines heeft geïntroduceerd, zijn die vragen aanzienlijk verminderd. Na deze positieve ervaring met de eerste eierautomaat van Vendolution, heeft Happy Ei later de Jofemar Casia locker aangeschaft die gekoppeld is aan de Vision ES Plus. Hiermee verkopen ze treetjes eieren van 30 tot 150 stuks.

Een aanbeveling voor Vendolution

Happy Ei is zeer tevreden over de samenwerking met Vendolution en beveelt de verkoop automaten van harte aan, maar op het gebied van de verkoop van eieren blijven ze natuurlijk liever onderscheidend. Henk vertelt: “Wat we kunnen aanbevelen is dat de automaten voor diverse producten bruikbaar zijn, maar laat ons maar lekker de eitjes doen.” De keuze voor Vendolution heeft niet alleen geleid tot tevreden klanten, maar heeft ook de efficiëntie en betrouwbaarheid van het verkoopproces van Happy Ei aanzienlijk verbeterd. Het moderne ontwerp en de gebruiksvriendelijkheid van de automaten maken het dagelijkse beheer van de verkoopautomaten eenvoudig en probleemloos.

Happy Ei

Automaat

Locatie

Branche

Geplaatst

Nederweert

Pluimveehouderij

2023

Happy Ei

Automaat

Locatie

Branche

Geplaatst

Nederweert

Pluimveehouderij

2023

De mogelijkheden zijn eindeloos...

als je in oplossingen denkt. Ontdek daarom alle voordelen van een eierautomaat.
Dan creëren we samen een project om trots op te zijn.
Aan de slag!

Shopping Basket